Onsdag 16. november donerte LHL Ullensaker en hjertestarter til Bowling 1 på Jessheim. I lokalene i utkanten av Jessheim ligger også det populære utsalget Holdbart, så dette er et sted hvor det stadig vekk er en del folk innom. På bakgrunn av dette har LHL Ullensaker ønsket å dekke et potensielt livsviktig behov.

– Begrunnelsen er at i disse lokalene samt i lokalene til butikken Holdbart i underetasjen er det en stadig strøm av mennesker i alle aldre gjennom dagen. Det arrangeres også stadig bowlingturneringer på dag og kveldstid med bl.a pensjonistklubber og bedriftsbowling, forteller Trond Fjell, sekretær i LHL Ullensaker til EUB.

Stor gruppe mennesker

Ved bowlingen spilles det jevnlig turneringer både på dag- og kveldstid, gjennom blant annet bedrifter og pensjonistklubber.

– For eksempel kan det nevnes at den lokale bowlingklubben Kjegla, som har 60 aktive bowlere i alderen 60 til 96 år, møtes jevnlig til trening og konkurranser. Det er derfor en relativt stor gruppe mennesker samlet i disse lokalene gjennom uken som kan regnes i «risikogruppen» for å kunne få hjerteproblemer under fysisk aktivitet, sier Fjell.

Livreddende

LHL Ullensaker ønsket derfor å donere en hjertestarter, og plassere denne i lokalene til Bowling1 Jessheim - for å gjøre aktivitetene der tryggere for aktive i alle aldre.

– Når man vet at det står om minutter dersom en person får hjertestans er det svært viktig for livreddende førstehjelp å ha en hjertestarter i umiddelbar nærhet, sier Fjell.