Fredag kom de offisielle lesertallene for alle norske aviser for andre kvartal i 2023. 79 prosent av den norske befolkningen over 12 år leser minst én avis enten digitalt eller på papir daglig.

– Svært gledelig

– Dette er selvfølgelig svært gledelige resultater for oss. Bedre tilbakemeldinger enn dette kan vi ikke be om, det varmer, sier ansvarlig redaktør og adm. dir i Eidsvoll Ullensaker Blad, Bjørn Inge Salberg Rødfoss.

Undersøkelsen viser at 15.500 personer leser Eidsvoll Ullensaker Blad daglig, enten i papiravis, på nett eller begge deler. Det totale antallet EUB-lesere har økt med 9.93 prosent, mens det i løpet av ett år er 30,56 prosent flere som leser EUB digitalt, enten på mobil, PC eller nettbrett.

– Dette er en kraftig økning i digital lesning, ingen tvil om det. Samtidig ser vi fortsatt at papiravisen, som kommer ut fire ganger i uka, står sterkt hos våre lesere. Begge deler varmer og vi kan love at vi vil fortsette å jobbe hardt for at det skal forbli slik i fortsettelsen, sier Salberg Rødfoss.

De aller fleste som leser EUB digitalt, bruker mobiltelefonen for å lese avisen. 8.000 bruker mobiltelefonen for å lese EUB hver dag. Norske aviser står generelt sterkt, viser undersøkelsen som Mediebedriftene står bak. Lesertallene publiseres to ganger i året.

– VI i EUB legger mye ressurser i å levere et så godt produkt som overhodet mulig, hver eneste dag. Disse tallene viser at journalistikken vi leverer, blir godt mottatt av våre lesere. EUB-laget leverer som aldri før og det gjør meg stolt, forteller Salberg Rødfoss.

– 8 av 10 nordmenn bruker daglig innhold fra norske aviser på papir eller nett. Dette viser hvor viktig mediehusene er for å holde nordmenn oppdatert og informert, sier adm.dir., i Mediebedriftene, Randi S. Øgrey.

– Grunnjobben er i rivende utvikling

Salberg Rødfoss trekker fram EUBs dekning av uværet «Hans» fra de siste ukene. Det samme med kommunevalget.

– Vi ser at folk trekker til oss ved større hendelser, som ekstremvær og kommunevalg. Samtidig er det ekstra gledelig å se at vi stadig øker antallet lesere. Grunnjobben som gjøres i alle ledd har vært og er strålende hos oss. Kompetansen på huset er bunnsolid, og vi utvikler oss i fellesskap og jobber mot de samme målene. Det er mye av nøkkelen, sier Salberg Rødfoss.

Lesertall offentliggjøres to ganger i året for alle mediehus. Formålet med å måle og rapportere lesertall for norske papiraviser, er å tilby avisene og mediemarkedet offisielle lesertall som alle kan forholde seg til, som en felles anerkjent «valuta».