(Bygdeposten): Fredag 6. januar omkom en mann i 20-årene fra Nannestad etter en påkjørsel på riksvei 350 mellom Snyta og Ask. Politiet sa samme kveld følgende om hendelsesforløpet:

– Den foreløpige hypotesen er at en bil har kommet bortpå to personer som sto utenfor bilene sine og diskuterte et trafikalt problem. Der har det kommet en annen bilist og ikke sett at de står litt ute i veibanen, og ikke klart å svinge unna eller stoppe på det glatte føret.

En mann i 50-årene kjørte bilen som traff mannen som døde. Han ble samme kveld siktet for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3. Politiet har ikke ønsket å opplyse om siktelsen er endret.

Les også

For få dager siden døde Robin (23) i en trafikkulykke. Nå snakker fosterfamilien ut om tragedien

Vitner tok kontakt

I dagene etter ulykken gikk politiet ut i media og ba vitner til ulykken ta kontakt. Og det var det mange som gjorde, opplyser politioverbetjent Silje Holmin.

– Dette har vært til stor hjelp for etterforskningen. Vi har dog ikke klart å identifisere bilen som lå bak ulykkesbilen, og ønsker fortsatt kontakt med fører og/eller passasjerer i denne bilen, sier hun.

Holmin sier at etterforskningen fortsatt pågår, og at det er ventet å ta tid før den er ferdig.

Rekonstruksjon

Tirsdag 21. februar gjennomførte politiet en rekonstruksjon på Asksletta.

– Veien vil sperres for trafikk i perioder fra klokken 19 og utover natten. Sperringene blir av varierende varighet, og det anbefales å finne alternative ruter, sa Holmin i forkant.