Det var 14. februar opptrinnet fant sted. Hugo Aurdal skulle til Lillestrøm med toget. Han og kona beregnet god tid og kjørte inn på parkeringsplassen på Eidsvoll Verk stasjon.

– Vi hadde ingen planer om å stresse. Derfor var vi tidlig ute, satt i bilen, pratet og hadde det hyggelig. Det var skikkelig vintervær utenfor med vind. Derfor var det ikke noe alternativ å stå ute og fryse, mens jeg ventet på toget, sier Aurdal til EUB.

På parkeringsplassen i 22 minutter

Noen dager senere kom det som har opprørt ham så sterkt dumpende ned i postkassen. Der kom det nemlig en regning på den nette sum av 99 kroner. Det nye parkeringssystemet på Eidsvoll og Eidsvoll Verk stasjoner er nemlig slik at nummerskilt på kjøretøy leses av når man kjører inn på parkeringsplassen. Så leses det av på nytt igjen når man forlater området.

– Jeg opplever hele det nye parkeringssystemet som hårreisende. Det har vært mange diskusjoner rundt dette lokalt og jeg synes virkelig det var langt bedre før dette i det hele tatt ble innført. Så ærlig skal jeg være, sier Aurdal, som også er med Pensjonistpartiet i Eidsvoll.

På fakturaen Aurdal har fått fra parkeringsselskapet framkommer det at bilen ble registrert inn på parkeringsplassen 10.33 og ut igjen 10.55. Ekteparet oppholdt seg dermed i bilen i 22 minutter og for det fikk de altså en regning på 99 kroner. 40 kroner for selve parkeringstiden og 59 kroner i fakturagebyr.

– Gratis de første 15 minuttene

– Om dette parkeringssystemet fortsatt skal være der, må det jo være mulig å skru det til slik at man kan sitte i bilen og vente på toget. Eksempelvis kan det være gratis den første halvtimen. På den måten unngår man å få slike tullete fakturaer. Parkerer man der med kjøretøyet sitt blir det et annet tema, men kjører man bare innom og er der i noen minutter bør det være mulig å slippe slike fakturaer, poengterer Aurdal.

Kommunikasjonssjef Stine Smemo Strachan i Bane NOR sier de har en ordning med gratistid på parkeringen på Eidsvoll Verk stasjon.

– Det er gratis de første 15 minuttene. Skal du vente lenger enn det, som deres leser gjorde, så må du betale, sier hun til EUB.

– Dersom du er usikker på når toget du skal hente folk fra kommer, så er det lurt å laste ned NÅ-appen der du kan se stasjonsskjermen på telefonen din, utdyper hun.

Kommunikasjonssjefen presiserer samtidig at dette er gjeldende ordning for Eidsvoll Verk stasjon.

– På Eidsvoll er det et lite annet system. Der er det et ti minutters vindu før de skriver ut bot, sier Stine Smemo Strachan.