Gå til sidens hovedinnhold

Bygger barnehjem i Ghana

Artikkelen er over 8 år gammel

Den driftige jentegjengen tar saken i egne hender og sørger for at bistandspengene går dit de skal i stedet for i lomma til griske diktator.

I juli skal jentene fra Eidsvoll de bygge barnehjem i Ghana. Venninnene Camilla Ruud Karlsen, Maren Strand Nilssen, Tonje Mølmen Lægland og Astrid Mølmen er om dagen travle med samle inn penger til sitt prosjekt Hope of Life.

I juli drar de nemlig til Ghana for å være med å bidra til å bygge et nytt barnehjem i byen Walewale, nord i Ghana. Ideen kom etter at Ruud Karlsen var i Ghana i 2011.

Var litt uforberedt

– Jeg reiste til Ghana og besøkte et barnehjem der, gjennom en humanitær organisasjon. Da jeg var der følte jeg at jeg var litt uforberedt og ikke fikk gjort så mye som jeg ønsket.

Nå vet jeg mye mer om hva som faktisk trengs til arbeidet, fortalte Ruud Karlsen til EUB.

– Mange får barn tidlig og greier ikke ta vare på barna, så da blir de flyttet til barnehjem av typen vi skal til. Bygget er av leire – et leirhus – og vi skal bygge et hus av sterkere materialer, forteller Ruud Karlsen. De tre andre var ikke vanskelig å be da Ruud Karlsen fortalte om sine erfaringer.

Prosjektet er allerede påbegynt i Ghana, grunnleggeren har kjøpt land og fått opp eiendom. Nå er planene å få ferdig barnehjemmet mens de selv er der i en måned fra 10. juli.

LES OGSÅ: Tok et år i utlandet

For å få realisert de planene, går perioden før reisen med til å samle inn penger til sitt prosjekt, og de ser i den forbindelse etter donasjoner fra både bedrifter og private i nærområdet. De har også stått i Sundet og solgt vafler, til god respons fra lokalmiljøet. Målet er å ha med 15.000 kroner ned.

Ser resultatene

– Det er veldig spennende å kunne være med og se resultatene av bistanden vår, er de fire enige i.

– Litt av grunnen til at vi drar til Ghana er nettopp for å sørge for at midlene går til det som det skal, sier Maren Strand Nilssen.

LES OGSÅ: Samler inn til SOS-Barnebyer

Gjengen skal være med på å organisere byggingen, se til at alt blir kjøpt inn av materialer, samt aktivisere barna på barnehjemmet. Finansieringen av selve huset er også i orden, så de vil fokusere på ting utenom.

Få barna i skole

– Vi ønsker å bruke pengene på blant annet vannfiltre og skolemateriell. Ingen av ungene går på skole nå, men vi kan være med på å få sendt noen av dem i skole etter hvert, sier Ruud Karlsen.

– Vil dere selv være med på snekringen?

– Der vi kan og har mulighet, påpeker gjengen samstemt.

– Det vil alltid være mer å gjøre der, så sånn sett kan man også si at dette er et livsprosjekt, slutter Ruud Karlsen.

Les mer om prosjektet her.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebok