Gå til sidens hovedinnhold

Følger påskekyllingen

Artikkelen er over 8 år gammel

Barna har fulgt kyllingene fra de var egg.

– Dette har vært spennende å følge med på. Kyllingene er kjempefine, sier Dennis Greger Steen.

Han er snart tre år, og rekrutt i barnehagen på Hauerseter - der barna er delt inn i kompanier og tropper.

– Dennis har vært blant de ivrigste til å følge med på hva som er skjedd. Ikke minst var han engasjert da det etter 21 dager begynte å gå hull på de første eggene, og kyllingene hakket seg vei ut av skallet, sier «hønemor» Anne Rita Johnsen.

Pip, pip og glad latter

I Hauerseter barnehage, hvor troppene samles fem dager i uka, blander forsiktige «pip-pip» fra fem små gulbrune nøster i fugleburet seg med smil og latter. For femte året på rad har de ruget ut kyllinger før påske.

– I år som de tidligere årene, er dette noe som virkelig opptar barna, og mest av alt Dennis. Han har vært inne på pauserommet for å følge med, mer enn noen annen, sier Anne Rita Johnsen.

Da vi var innom var det en liten flokk engasjerte barn som fulgte med på hvordan kyllingene trasket rundt i buret og nippet til maten.

Se bilderigg: Kyllingene har rømt

KOSER MED UNGENE

– Se de bæsjer midt i matfatet, sier Tilde Marie Alfarnes.

Hun stryker gjerne de små over dunene, når de en kort stund er ute av buret.

Det er for øvrig ikke bare i matfatet de gule små gjør fra seg. Det gjør de også rett som det er i hånda til dem som holder dem. Men overbærenheten er stor hos de små beundrerne rundt buret, som lar kyllingene få gjøre fra seg mens de trasker rundt i håndflata deres.

Les også: Publikum strømmer til påskemoro

Flytter til påske

Med påsken blir det slutt med livet som barnehagekyllingen. Da får de fem små nøstene et nytt liv i en hønsegård ved Mogreina.

Kanskje blir det over påske også en tur dit for barna i barnehagen, for å se til de små kyllingene som snart forlater dem for å begynne et liv sammen med sine klukkende artsfrender.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook