Romerike Friteater trenger flere skuespillere. Lørdag 30. januar inviterer de til audition for Limaspillet.

På rollelista står allerede Gaute Ormåsen og Øyunn Bjørge, begge kjent for mange. Ormåsen ble for alvor kjent da han deltok i Idol, og har også hatt en rolle i Hotel Cæsar på TV2. Han deltar også i norske Melodi Grand Prix.

Bjørge Øyunn Bjørge er utdannet ved det treårige musikalprogrammet ved Ballettakademiet i Göteborg, men arbeider hovedsakelig som skuespiller og sanger. Hun har spilt hovedroller i Fame, West Side Story, Pinocchio, Les Misérables, Trollmannen fra Oz, Saturday Night Fever og i flere konsert- og teateroppsetninger i Sverige og Norge.

PROFFER OG AMATØRER
– Det er selvsagt morsomt å få med disse to. Men vi har også mange dyktige lokale artister og skuespillere som har vært med på Limaspillet før. Meld deg på til audition du også. Da kan du spille sammen med både amatører og profesjonelle. Du kan lese mer om Limaspillet på www.limaspillet.no . Der kan du også melde deg på, sier Jorun Skryseth, leder for Romerike Friteater.

Audition vil foregå på Stensgård skole.

– Vi ønsker nå å øke ensemblet. Her er det roller for liten og stor, gammel og ung. Vi håper på 50 personer, sier Skryseth.

IDYLLSK
Arenaen ligger idyllisk til på Lima ved Stensgård kirke i Nannestad, helt i sørenden av Hurdalssjøen. I middelalderen ble det bygget et lite klosterhospits der, da dette ble et naturlig hvilested for pilegrimer på vei til Kristkirken i Nidaros.

Skryseth sier at det ikke er noen hindring å være forelder med små barn for å være med.

– Ta med barna i prøveperioden. Vi har vår egen Lima barnepark hvor det allerede er barn fra tre til seks år. Her kan de små rekruttene våre leke og kose seg med sammen med verdens hyggeligste og ansvarsbevisste barnevakt.

Forestillingsperioden blir fra 13. august til 21. august. Prøvene starter så smått i april, holder fram noe i mai og juni – fri hele juli og intensivt fra 1. august.