I nærmere 20 år har Solheim barnehage i Maura invitert til besteforeldredager før påske, med underholdning, servering og påskeverksted.

Karse og eggeglass

– Det er veldig morsomt å male eggeglass. Det skal jeg så karse i, og så skal jeg ta det med hjem til påske, sier Mille Amanda Tønne (4).

Sammen med 17 andre barn fra to til seks år i avdeling Askeladden har hun lagd masse påskepynt. Kyllinger, tegninger, egg, eggeglass og mye annet pryder nå vegger, bord og tak i barnehagen og skaper påskestemning.

– Dette har blitt en populær tradisjon hos oss. Det er svært hyggelig at besteforeldre kommer på besøk. Det synes barna er morsomt. I år serveres det også snitter til alle gjestene, sier Anita Strømseth, pedagogisk leder i Solheim barnehage.

LES OGSÅ: Påsketur med Jotunheimen-utsikt

Siste påske i barnehagen

– Det er morsomt å pynte eggeglass til påske. Dette er første gang vi gjør akkurat det, men vi har malt mye annet – i alle fall egg. Det blir også siste gangen vi er med på dette i barnehagen, for til høsten skal vi begynne på skolen, sier tvillingene Helena og Hermine Sølvberg (6).

– Men vi kommer nok til å lage litt påskepynt hjemme også.

Besteforeldrene til Linn-Helen Tøfte (4) er gjester på påskeverkstedet for tredje gang.

– Det er veldig hyggelig å bli invitert til dette, sier Margit og Oddbjørn Heimlund.

LES OGSÅ: Følger påskekyllingene

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook