Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer leserne til italiensk vinsmaking

Artikkelen er over 8 år gammel

EUB inviterer sine lesere til vinsmaking på Garnityr, med foredrag av matentusiast og matskribent Oda Smeby Christensen.

SISTE: Det er nå fullt. Alle plassene til vinsmakingen er booket.

– Vi hadde lyst til å gjøre noe annerledes, og vi hadde lyst til gjøre noe sammen med Garnityr, så jeg tok kontakt med Lars Roger Andersson, daglig leder på Garnityr, for å se om vi kunne finne på noe, for eksempel en vinsmaking for våre lesere, forteller Roger Aarli-Grøndalen, ansvarlig redaktør og adm.dir. i EUB.

– Jeg sendte ham en e-post og fikk raskt tilbake beskjed om at dette mente han var en kanon idé.

Onsdag 5. juni er det klart for vinsmaking i EUB-regi på Garnityr,

– Jeg har tro på at det kan komme mye folk, sier Aarli-Grøndalen.

– Skulle det vise seg at responsen er større enn hva lokalene kan romme, må vi følge førstemann til mølla-prinsippet. Påmeldingen starter i dag, her vår nettside eub.no (se faktaboks under). Der vil man også finne priser og annen nødvendig informasjon.

Italienske dråper

Temaet på denne vinmakingene, som forhåpentlig blir den første av mange, er italiensk vin. Rettere sagt: vin fra Nord-Italia. Sammen med vinene vil det bli servert enkel fingermat tilpasset det som serveres i glassene. Hvilke vinprodusenter som vil bli presentert er ikke helt landet ennå, men det vil være snakk om tre røde og tre hvite.

Kveldens vertinne, som vil fortelle om vinene, området de kommer fra og ikke minst maten, er den lokale matentusiasten, matbloggeren og EUBs faste matskribent, Oda Smeby Christensen, som selv har bodd i Nord-Italia.

Ikke snobbete

– Dette er ikke et snobbete arrangement, men passer for alle. Vi vil fokusere på rene smaker – både når det gjelder vinene og maten, forteller Smeby Christensen, som også er opptatt av å få fram at det ikke krever noen bakgrunnskunnskap for å ha utbytte av kvelden

– Vi merker at det er en økt interesse for vin og mat ute blant folk, og ikke minst at det er en vilje til å prøve nye ting, til å bestille viner som man kanskje ikke har smakt før, sier Lars Roger Andersson.

EUB-sjef Aarli-Grøndalen legger til:

– Vi har ikke lagt opp til at vi skal tjene penger på dette. Garnityr må få dekket sine utgifter til vin, mat og servering, men ellers er dette første og fremst et tilbud til å våre lesere.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Praktisk informasjon om EUBs vinsmaking

Pris: kr. 395 pr. person. Betales ved ankomst.

Tidspunkt: Onsdag 5. juni kl. 18.00.

Du melder deg på ved å sende en epost til raag@eub.no. Skriv vinsmaking i emnefeltet.

Påmeldingen er bindende.

NB! Det er begrenset antall plasser, hvis interessen blir for stor er det førstemann til mølla-prinsippet som gjelder.