Gå til sidens hovedinnhold

Klare for semifinale

Artikkelen er over 8 år gammel

Før påske spilte bandet Pigeon Lake kvartfinaler i Emergenza Festival i Oslo. Der gjorde de sine saker så godt, at de gikk videre til semifinalene.

Under et besøk i Los Angeles tilbake i 2011, skrev Jessheim-gutten Christopher Schackt en sangtekst ned på en serviett. Det dannet grunnlaget for Ullensaker-bandet Pigeon Lake.

Metalbandet er nå klare for semifinale i den internasjonale battle-of-the-bands-konkurransen Emergenza Festival.

CD-debuten kommer

Etter en rekke forskjellige konstellasjoner, har bandet nå funnet sin form, og består av nevnte Schackt på vokal og gitar, sammen med sambygding Andreas Prestby på trommer, Magnus Høgli Engemoen på gitar og Anders Børresen på bassgitar.

Bandet har tidligere spilt på Jessheim under Jessheimdagene, men også på sagnomsuste Fru Lundgren i Trondheim.

I oktober i fjor kom gruppas første EP, kalt ”Mindrape”, til gode mottagelser i hardrockmiljøet.

I tillegg regner bandet med å ha sin debutplate klar i løpet av 2013.

Stemt fram

I påsken gikk innledende runder av Emergenza Festival av stabelen, hvor de beste bandene blir sendt videre til semifinaler og finaler.

Publikum stemmer på de unge, lovende bandene, og har muligheten til å sende de videre til regionale finaler i Oslo, Bergen og Stavanger.

Pigeon Lake er altså klare for semifinalen i Oslo. Vinner de den regionale finalen, venter nasjonal, nordisk og eventuell internasjonal finale.

Skaper muligheter

- Det er et kjempefint arrangement som i blant annet Tyskland, Spania og Skandinavia fremmer og skaper muligheter for band i undergrunnsmiljøet, sier trommis Andreas Prestby.

- Norge, Sverige, Danmark og Island deler samme arrangør. Det har pågått i mange år, og ser ut til at det vil vedvare i mange år fremover, forteller Prestby om arrangementet.

Pigeon Lake spiller i semifinalen på John Dee i kveld, lørdag.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook