Ved de ni foregående plateutgivelsene fra avgangselever ved musikk, dans og drama-linjen på Jessheim videregående, har bearbeidingen blitt overlatt til produsenter og lærere. Årets album er derimot mikset og mastret av blant andre elevene Kjetil Holst-Larsen, Tommy Guldbrandsen og Ken Erik Klaseie.

Har lært mye

– Det er spennende å få en større innflytelse på sluttproduktet, sier Holst-Larsen.

Klassen startet låtskrivingen i september, og spilte sangene inn i studio på Romerike folkehøyskole rett før jul. På nyåret har de brukt mye av fritiden sin på sluttproduksjonen av lydbildet.

– For vår egen del er vi veldig fornøyd. Vi synes det er spesielt å få gjøre denne delen av arbeidet også, sier Klaseie.

Lærer Petter Barg tror mer ansvar for produksjonen gjør elevene mer bevisste på både egne og andre musikalske uttrykk.

– Andre i klassen har gjerne hatt i oppdrag å lage lydbilde etter komponistenes ønsker. Det tror jeg de har lært mye av, sier Barg.

Les også: Dyktige elever tilbyr gratiskonsert

Hjelper gatebarn

Albumet ved navn «Short Stories» inneholder totalt seks spor med svært variert uttrykk.

– Vi er en klasse med veldig spredt musikksmak, og derfor har vi endt opp med seks veldig forskjellige sanger, sier Klaseie.

Les også: Fant tonen

I tillegg inneholder albumet egenproduserte illustrasjoner og tekster, mer eller mindre tilknyttet enkelte av låtene.

– Det er et konsept hvor skiva har blitt til av en rekke små historier. Vi er veldig fornøyd med hvordan vi har fått så mange forskjellige uttrykk inn på en skive, sier Holst-Larsen.

Klassen holder i kveld en konsert i skolens kafé. Inntektene fra platesalget går til organisasjonen Uganda Heritage Roots, som hjelper gatebarn i Uganda.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook