Gå til sidens hovedinnhold

Shakespeare på en ny måte

Artikkelen er over 8 år gammel

Ikoner på tvers av tidsepoker møter hverandre når Gjerdrum amatørteater spiller Shakespeares En midtsommernatts drøm.

Renessansen møter nåtiden når dagens ungdomsidoler som Justin Bieber, One Direction og Katie Perry blander seg inn i en av William Shakespeares mest kjente komedier.

Gjerdrum amatørteaters (GAT) familieforestilling der forviklinger, eventyr og mytologi møter kjærlighet og situasjonskomikk, hadde premiere tirsdag i et fullsatt Gjerdrum kulturhus.

Stykket spilles også i dag fredag, samt lørdag og søndag.

Les også: Lokal filmspire skapte latterbrøl

Fantastisk morsom

- En midtsommernattsdrøm er en av Shakespeares mest kjente komedier, og ikke uten grunn. Det er en fantastisk morsom forviklingskomedie der eventyr og mytologi møter kjærlighet og situasjonskomikk, alt satt sammen på en snedig og overraskende måte, sier presseansvarlig Heidi Sønsterudbråten.

Forestillingen er gjendiktet av Herman Bernhoft og regissert av Kjersti Gulliksrud.

Tilgjengelig for alle

– Når Gjerdrum Amatørteater ber dramatiker Herman Bernhoft og regissør Kjersti Gulliksrud ta fatt på en av verdens største klassikere, er det vel vitende om at dette blir Shakespeare som man aldri har sett før, sier hun.

Les også: Nytenkende teater

- I en flunkende ny, gjendiktet versjon vil historie og språk oppdateres til lett tilgjengelig teater for hele familien, der musikk, sang, scenografi og kostymer vil være med på å skape familieforestillingen du sent vil glemme, frister Sønsterudbråten.

30 skuespillere i alderen 13-20 år står på scenen i GAT sin versjon av En midtsommernattsdrøm.

Stykket spilles fredag, lørdag og søndag.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook