Gå til sidens hovedinnhold

Snadder til påskeferien

Artikkelen er over 8 år gammel

Oppe på fjellet eller hjemme i hus. Påske er kos! Med dette kanelbollebrødet blir det ikke mindre kos.

Ett eller annet sted under snøen og minusgradene ligger våren klar til å springe ut. Det er noe rart med denne naturen. Det er ikke alltid at den forstår hvilke ønsker vi har, eller hva vi selv synes at vi fortjener.

Jeg synes for eksempel at vi nå fortjener sol og varme.

Jeg vil ha sol i hytteveggen, sildring av snøsmelting og krokus i hagen. Og mens jeg venter, så baker jeg. Fordi jeg fortjener det!

Kanelbollebrød

(to brød)
4 dl melk
100 gram smør
50 gram gjær
1 kg hvetemel
2 egg
100 gram sukker
1 ss vaniljeessens
1 ts salt

Fyll: 100 gram smør 150 gram rørsukker 2 ss kanel

Slik gjør du:

1. Smelt smøret i en kjele. Hell i melken og la det bli fingervarmt. Ta av litt væske og rør ut gjæren i det.

2. Hell melkeblandingen, gjærblandingen og vaniljeessensen i en eltebolle. Det er enklest å bruke en kjøkkenmaskin.

3. Ha i 800 g av melet, alt sukker og salt. Elt til det er blitt en deig.

4. Ha i eggene, elt videre. Deigen blir litt klissete.

5. Ha til sist i de siste 200 gram med hvetemel og elt i 5 min.

6. Sett deigen til heving under et klede i minst 30 min.

7. Smelt nå smøret til fyllet. Det skal bli nøttebrunt.

8. Dekk 2 brødformer med bakepapir.

9. Hell den ferdig hevede deigen på bakebordet. Bruk gjerne litt ekstra mel til utbakingen.

10. Del deigen i to. Kjevl ut deigen i en firkant, ca. 40x40 cm.

11. Smør det brunede smøret utover deigen. Strø på med rørsukker og kanel.

12. Skjær 4 remser på rundt 10 cm. Legg de oppå hverandre og del opp i biter ca. 8 cm.

13. Legg nå alle bitene etter hverandre i brødforma. Gjenta prosessen, så du får to fulle former.

14. Strø litt ekstra sukker og kanel på toppen. La brødene etterheves i ca. 30 min.

15. Stekes på nederste rist i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 30 min.

Avkjøles i 10 min før de tas ut av formen.

PRØV OGSÅ: Quesadillas - enkelt og godt

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook