Etter en regntung dag, forsvant skyene og solen tittet fram til den offisielle åpningen av Uthaug Kunstsenter. Klokken 1900 var det duket for å klippe over det røde båndet, og ønske alle som var tilstede velkommen til Hurdals nye kunstsenter. Under velkomsttalen får publikum høre om arven etter billedkunstneren Jørleif Uthaug og senterets bakgrunn, før Geir Uthaug, hans søster Gro Ann Uthaug og sangeren Peder Arnt entrer scenen og gir publikum en dyptgående forestilling.

DYP LITTERATUR OG MYKE TONER
Gro Ann Uthaug leser opp dikt av William Blake med full innlevelse og gode skildringer. Deretter synger Peder Arnt de samme diktene, men i engelsk tale og blir fulgt av Geir Uthaugs skildringer om diktene. Blant publikum finner vi Peter Wood Moe, som har kjent Geir i over 40 år.

– Det var en veldig bra forestilling, og det er flott å få en sånn presentasjon av en person som er er en så sterk impuls, forteller Moe som hadde reist helt fra Tønsberg for å få med seg åpningen av senteret.

– Jeg ble spesielt veldig imponert over sangeren, han kom med noen fantastiske toner, sier han.

– Strålende fornøyd
Marianne Uthaug forteller at Blake var en såpas stor del av åpningen, nettopp fordi han var en stor del av livet deres.

– Vi har hatt Geirs bok om Blake ved frokostbordet i mange år, og Geir er mer eller mindre vokst opp med han. Derfor er det en veldig viktig del for oss, sier hun og synes det var svært hyggelig at det kom såpass mange for å se oppvisningen.

– Jeg er strålende fornøyd, og det kom mange flere enn forventet. Det er spesielt hyggelig å se folk vi ikke kjenner herifra også.

Danner en tradisjon

Fortsettelsen av Kulturdagene og dagens program er allerede godt i gang, og Marianne forteller at dette er starten på en tradisjon de ønsker å fortsette med i lang tid.

– Vi danner et godt sted for sosialisering, og jeg er veldig spent på hvordan resten av helgen vil gå.

Selv tror hun at lokalbefolkningen synes det er spesielt hyggelig at det kommer noe nytt og bredere kunsttilbud i Hurdal.

– Jeg tror naboene synes det er hyggelig at det skjer noe her.

Les også: Jazzpianist på hjemmebane

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook