Gå til sidens hovedinnhold

Unge kunstnere stiller ut

Artikkelen er over 8 år gammel

Med selveste Edvard Munch som inspirator har de spirende kunstnerne i Midtbygda barnehage i Nannestad åpnet utstilling.

Munch har vært tema for de eldste barna i barnehagen siden i februar, og det har resultert i en rekke flotte malerier som nå er utstilt. Flere av bildene blir også å finne i Nannestad bibliotek etter hvert. Det er i år 150 år siden Munch ble født, og dette vil barnehagen markere.

– Det er veldig spennende å se hvordan barna har jobbet med å tolke bildene til en av Norges aller største kunstnere. De har lært penselføring og blanding av farger, og det har resultert i mange flotte bilder. Temaet vi har nå gir barna innsikt i bildekunst, og de kan bruke sine kreative evner, sier Torstein Ove, leder i Midtbygda barnehage.

Les også: Større malelyst enn noen gang

Følelser

Utstillingen viser bilder som barna har malt etter Munchs bilder, som «Skrik», «Pikene på broen» og «Det syke barn». Men også deres egne tolkninger og kreativitet av temaet «følelse» kom fram i mange av bildene. Igor (5) hadde malt et bilde han har kalt «Vondt i hjertet».

– Det er en mann som har vondt i hjertet etter at dama hans har forlatt ham, sier Igor, og viser fram bildet. Han forteller at han er glad i å male.

– Og så er det morsomt å se på mye kunst. Vi har lært mye om Munch, sier han.

Imponert ordfører

Ordføreren i Nannestad, Anne-Ragni K. Amundsen, var invitert til åpningen av den eksklusive kunstutstillingen som ble åpnet med «champagne» og kanapeer.

– Jeg er kjempeimponert over barna. Det er flotte og fargerike bilder med innhold og perspektiv. Dette er et veldig bra tiltak i barnehagen, sier ordføreren.

– Det er veldig morsomt å male bilder, og vi har lært mye om Munch. Det har også vært spennende å blande farger, sier Hannah (6). Hun hadde all grunn til å være stolt da hun viste sitt Skrik-bilde til ordføreren.

– Men «Men pikene på broen» var vel mest morsomt å male, sier Hannah.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook