8. mai er den internasjonale Røde Kors-dagen. I Norge markeres dagen over hele landet med at frivillige er ute lokalt og bidrar til økt kunnskap om førstehjelp.

I Eidsvoll ble Røde Kors-dagen markert med et arrangement i Skaubanen lørdag 7. mai

May Linn Finstad i Eidsvoll og Hurdal Røde Kors forteller om bra oppmøte i det fine været.

Mange innom

– Det har vært mange innom, men selvsagt kunne vi ønsket oss mange flere. Det er jo god plass her i Skaubanen, sier Finstad etter at dagen er unnagjort

– Vi valgte å kombinere Røde Kors-dagen, eller førstehjelpsdagen som mange også kaller den, med vårt bidrag i Frivillighetens år. Vi laget derfor en ringløype for barn og voksne med fokus på å lære viktig førstehjelp. Det var for eksempel oppgaver som gikk ut på å lære seg å ringe etter hjelp. Det ble også gitt opplæring i hjerte- og lungeredning på dukker, samt en nyttig og livsviktig introduksjon i bruk av hjertestarter.

– Det var kjempegøy

Og barna så ut til å kose seg i det fine været.

– Det var kjempegøy! Jeg har gått sammen med broren min. Han er 9 år, men vi har lært mye altså, sier 4 år gamle Andrine Mari Vogt-Ulriksen fra Kløfta.

– Fra Kløfta? Det er jo langt unna. Hvordan har du havnet her?

– Vi er på besøk hos bestemor og bestefar. De bor på Råholt. Bestefar står der borte – han med hunden. Jeg går i Gystadmarka DoReMi barnehage men jeg har sett noen som går i barnehagen min her altså. Det er helt sant, sier 4- åringen og viser stolt frem rebus-arkene sine.