(Nettavisen)

For mange gjør vinteren at huden plutselig føles flassete og knusktørr. Når huden allerede har tørket ut kan det bli et problem, og vanskelig å behandle. Starter man forebyggingen før den blir veldig tørr kan vintersesongen bli mer behagelig.

Her har du våre tips for en fuktig vinter.

Smør deg i tide

Dette gjelder altså både på lang sikt og kort sikt. Med en gang du kommer ut av dusjen eller er ferdig å vaske hendene bør kremen påføres.

Her er tipset å sette kremene lett tilgjengelig. Mange håndsåper kommer med matchende håndkremer, og ser utrolig kult ut på baderommet.

Vår favoritt er fra Molton Brown. Dette settet lukter like godt som det føles på huden.

Her kjøper du det.

Når det gjelder kremer til kroppen er det fint å legge til seg som vane å smøre seg hver eneste gang man kommer ut av dusjen, hele året rundt. CeraVe er en klassiker og et produkt huden din vil takke deg for.

Denne er litt tykk, men smelter fort inn i huden. Med andre ord fukter den huden godt, men du trenger ikke vente lange stunder før du får på deg buksene.

Her kjøper du den.

Ta deg en fuktig natt

For å fukte huden godt kan det være lurt med en tykkere og eventuelt litt mer oljete krem. Det er ikke særlig behagelig å gå med gjennom dagen, derfor anbefales det å kjøre på med en ekstra tykk og fuktig krem under natten.

Weleda Skin Food - det ligger i navnet. Næring til huden. Denne har vi selv prøvd å gå med gjennom dagen, men personlig føles den litt for klissete til det. Derimot kan den brukes i tykt lag som en fuktighetsmaske etter dusjen, for å så fjernes, eller du kan smøre deg godt inn før du legger deg. Om morgenen vil det meste ha trukket inn i huden din.

Her får du tak i kremen.

En annen natt-favoritt er denne oljen fra Nuxe. Noe av det beste med den er at det er så utrolig lett å påføre. Press på applikatoren og smør noen dråper inn i ansiktet før hodet treffer puten. Få ting føles bedre enn å ha gjennomført nattrutinen sin.

Her finner du oljen fra Nuxe.

Bruk riktig serum

Når det gjelder serum fins det veldig mange å velge mellom, men for å beholde fukten er det en ting som gjelder - hyaluronsyre. Hyaluronsyre, ofte forkortet til HA, kan trekke til seg opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann. Størrelsen på HA-molekylet er avgjørende for hvor langt ned i huden den når.

Dette type serum legger du på huden rett før du tar på fuktighetskrem, bare la det trekke inn i huden i noen sekunder først.

Ceramide Capsules fra Elisabeth Arden er et serum som består av hyaluronsyre og ceramide, som styrker huden og gjenoppretter hudens elastisitet. Disse kapslene varer i 2 måneder hvis du bruker dem hver, i hvert fall nok til å få deg gjennom den verste tørrheten.

Her kjøper du serumet.

Et rimeligere, men ikke dårligere, alternativ er serumet fra The Ordinary. For kun 89 får du dette hos Blush.no.

Kjøp det her.