— God dag ja, svarer den nybakte millionæren litt fortumlet når Norsk Tipping ringer for å overlevere millionbudskapet fredag kveld.

— Fy flate. Det er jo helt enormt. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, smiler mannen, ifølge en melding på Norsk Tippings egne nettsider.

Like før fristen

Der meddeler de at mannen i 50-årene fra Kløfta ble fredagens millionvinner i Nabolaget. Til Norsk Tipping forteller mannen at han spiller Nabolaget jevnlig, men at han aldri har vunnet en premie på denne størrelsen.

— Den forrige kupongen min gikk ut i går, så en halvtime før spillefristen kom jeg på at jeg måtte levere en ny kupong i dag. Det viste seg å ikke være så dumt, sier mannen, som legger til at han ikke har noen konkrete planer om hva pengene skal brukes på.

— Kommer godt med

— Det er alltid noe å bruke penger på, så dette kommer god med, avslutter han.

Det er for øvrig ikke bare hovedvinneren som sikrer seg premie på egen adresse på fredagskvelden. Millionvinnerens nærmeste spillende naboer vinner summer på alt fra 100 000 kroner til én femtilapp.

I tillegg til nabolaget på Kløfta var helgens vinnere fra Haugesund i Rogaland, Levanger i Trøndelag, Drammen i Viken, Alta i Troms og Finnmark og Kongsvinger i Innlandet.

Nabolaget

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2022: 613 391

  • Antall førstepremieutbetalinger i 2022: 0

  • Antall millionærer i 2022: 624

  • Høyeste premieutbetaling i 2022: 25 931 120 kr.

  • Kilde: Norsk Tipping