Naturmangfoldslovens § 15 beskytter både egg og fugleunger.

Jakt innstilles, hunder har båndtvang, og det er ikke lov å gå i land der sjøfugl ruger, i hekkeperioden. «Ved enhver aktivitet skal unødig skade og lidelse på viltlevende dyr og deres reir, bo eller hi unngåes» heter det, og da undres det hvordan utbyggerne, etisk kan forsvare at det ikke var mulig å vente til hekkeperioden var over.

NATURMANGFOLD

I lys av FN naturpanels nylige utkomne rapport om at tapet av naturmangfold akselerer og at tap av artsmangfold er en like stor trussel som klimaendringer, bør det skjerpe fokuset hos oss alle sammen. Og aller mest hos de som ferdes og har direkte kontakt med viltet som har skogen som hjem.

VIL HA SVAR

Vi vil derfor gjerne ha svar på hvorfor Skogmo Eiendom og bakmennene i Bakke Gruppen ikke kunne vente til hekketiden var over i Jessheimmarka- og hvordan de etisk kan forsvare dette.

Det har vært et utbyggings sak med mye støy- og det at hogsten blir gjort midt i det viktigste hekkeperioden er ekstra sårt og provoserende for Jessheims innbyggere som er glade i marka si og dyrelivet der.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.