For det første må vi sørge for at togene igjen begynner å kjøre mellom Dal og Eidsvoll, dette vil knytte Jessheim mot Dovrebanen, og innbyggerne her vil få god togforbindelse mot Hamar og Lillehammer. Også lokalt vil dette ha stor betydning, og knytte Eidsvoll og Jessheim tettere sammen.

Videre må vi få på plass togstopp på Minnesund eller Langset. Dette vi gjøre at noe av det enorme presset vi opplever på utbygging i vårt område, kan fordeles. Ved Minnesund er det områder egnet for boligutbygging, og jeg kan ikke forstå annet enn at det må være et fantastisk sted å bo. Dagens press på Jessheim er ikke bærekraftig.

Det neste som må skje, er at Kløfta må tilgodesees med minst et stopp av togene på Gardermobanen per time, slik det var tidligere. Beboerne på Kløfta må se mange tog i timen passere i høy hastighet tvers i gjennom sentrum, men de får ikke være med. Dersom det ikke lar seg gjøre å stoppe på Kløfta i tillegg til dagens stopp, må et dagens stopp sløyfes. Det vil selvsagt medføre ulempe for noen, men vil gjelde kun ett tog i timen.

Når det gjelder pendlerparkering er dette også noe vi også må satse på. Dagens situasjon er ikke god nok, og vi må sørge for at pendlere og andre som ønsker å reise miljøvennlig med tog, får tilrettelagte og gode løsninger.

Greier vi å samarbeide tverrpolitisk og på tvers av kommunegrenser om disse viktige sakene, kan vi stille klare krav ovenfor jernbanemyndighetene til beste for innbyggerne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.