Fredag 28. juni – hold av den datoen! Da skjer det mange av oss har lengtet etter. Da går tidenes første Jessheim Pride av stabelen.

«Gay pride, eller bare pride, (engelsk for «homofil stolthet») har tre hovedpremisser; at folk bør være stolte av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet, at seksuell diversitet er et gode, og at seksuell orientering og kjønnsidentitet ikke kan forandres bevisst. Parader som feirer pride arrangeres over hele verden,» forteller Wikipedia.

– Vi ønsker å bekjempe fordommer og dårlige holdninger i forhold til homofile. Folk må få øynene opp for at en stor andel mennesker har et annet kjærlighetsliv enn det som var den gamle standarden, sier han som har tatt initiativ til Jessheim Pride, Stein Vegar Leidal, til Romerikes Blad (6.6.2019).

I kommentarfeltet til artikkelen om Jessheim Pride i Romerikes Blad treffer Geir Linnerud spiker’n på hue når han skriver: «[...] Slik det står beskrevet i artikkelen, så handler dette om toleranse. Dessverre er det nok fremdeles slik, at det ikke er en selvfølge at folk skal få være seg selv, og ha meningsfull livsutfoldelse innenfor lov og rett. Det er derfor i blant nødvendig å minne samfunnet på at vi består av ett mangfold av mennesker. Gjennomsnitt er matematikk, ikke folk flest. Folk er store og små, syke og friske, gammel og ung – og streite og skeive. For å nevne noen. Så jeg heier på Jessheim Pride, og ønsker dem lykke til!»

Ja! Er det ikke nettopp dette som får oss til å kjenne at det er verdt å leve: At vi alle sammen er ulike. At vi «er store og små, syke og friske, gammel og ung – og streite og skeive,» som Geir Linnerud skriver.

Av logistiske og tidsmessige årsaker blir det ikke noen parade denne gangen, det får vente til neste gang. Ullensaker Venstre står bak Jessheim Pride sammen med Ullensaker SV, MDG i Ullensaker og flere andre partier og organisasjoner. Dette er en markering til å feire det vi er stolte av, det vi hittil har oppnådd, mens vi samtidig skaper en plattform for å fortsette de kampene vi skal kjempe videre for, nettopp mangfoldet og fellesskapet vårt!

Markeringen av Pride vil bli holdt i Romsåsparken, nede ved Coop Obs på Jessheim. Fra klokka 18.00 til 20.00 spiller Romerike Musikkteaterskole forestillingen om Astrid Lindgrens «Emil i Lønneberget». Her må en ha kjøpt billett. Deretter fra 20.00 til 24.00 starter Jessheim Pride-markeringen, med konserter fra flere lokale artister. Vi inngår som del av festivalen YezzFest som er teknisk arrangør. Det er fri adgang og ingen aldersgrense, heller ingen begrensning med tanke på seksuell legning. Alle er mer enn velkomne, bare en sympatiserer med anliggendet bak. Vi håper på et godt oppmøte og gleder oss til den 28. Juni!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.