For første gang i år ble det ultimate målet å løpe fra Trondheim til Oslo, en konkurranse. Langs gamleveien fra Minnesund kjører EUB i håp om å få møte en av løperne. Etter et kort stykke fra Stensby treffer vi på Erik Nossum som hadde et mål om å legge 100 km bak seg hver dag.

– Jeg har klart det hittil, men hvis jeg skal klare det, må jeg være i mål innen klokken ti i morgen, forteller Nossum og legger til at dagen i dag definitivt er den tyngste dagen.

– Nå merker jeg hvor mye de andre dagene har tæret på kroppen. Det står mye på viljen nå, den siste biten, sier han.

Nossum startet klokken ti på tirsdag morgen, men mener likevel at det er en morsom ting å få gjennomføre.

FØLER SEG UTRYGG PÅ VEIEN

– Det er barskt å løpe det her, og vi har følgebiler med oss, men vi må tenke på trafikksikkerheten så de får ikke være med oss hele tiden, forteller Nossum og påpeker likevel at han føler seg utrygg når han løper langs veien.

– Det er flere ganger jeg har måtte hoppe ut i grøfta eller krysset autovernene på en trafikkert veg. De verste veiene var et stykke langs riksveg 3, grunnet vogntogene, og E6 i Trøndelag, der var det mye trafikk hele tiden, sier han.

ARRANGERTE LØPET

Nossum er bosatt i Oslo, men har bodd flere år i Nannestad, og løper for Romerike Ultraløperklubb, han forteller at konkurransen ble inspirert av de mange som har prøvd å løpe Trondheim – Oslo, og at de var en fin liten gjeng som startet det.

– Vi trente på Marienlyst, og fant ut at det kunne vært en interessant utfordring, vi satte i gang planleggingen, og arrangerte løpet, forteller medarrangøren.

Førstemann var i mål i går, etter løp i tre dager og elleve timer, men likevel er det fortsatt mange som ikke er i mål, og fortsatt er på vei gjennom Eidsvoll.

– Jeg er veldig trøtt og sliten, dette er den siste og mentale delen, forteller Nossum før han fortsetter videre på den siste biten inn mot Oslo.