Lørdag øste regnet ned over festivalområdet, men festivalsjef Espen Brekke var likevel strålende fornøyd.

– Arrangementet har aldri vært så stort som i år med så mange boder og deltagere. Fredag var det veldig godt besøk, og i dag er det bra på tross av regnet. Vi satser på at sola skinner igjen til kvelden når Alexander Rybak og Katrine Moholt inntar scenen.

FEIRET OVERSTÅTT EKSAMEN

Som sagt så gjort, for utover lørdagskvelden kom både godværet, og den gode stemningen tilbake foran hovedscenen på festivalplassen, der Rybak og Kathrine Moholt inviterte festivalfolket til «Allsang uten grenser».

– Det er så hyggelig å være tilbake her i Nannestad, og jeg føler det litt som om jeg er på hjemmebane, sa Rybak, som også benyttet anledningen til å slå seg løs og feire en nylig vel overstått eksamen.

SE BILDENE FRA FESTIVALEN HER!

– Jeg fikk A, så nå kan jeg bare feire og slappe av. Det har derfor vært ekstra hyggelig å kunne være her nå i dag, og å kunne spille uten eksamensnerver sånn som jeg hadde tidligere denne uken, sa en opplagt Rybak bak scenen. Tidligere på dagen hadde han også arrangert seminar, der en stor gruppe sangglade barn og unge fikk øve inn sanger, som de fremførte sammen med Rybak under sceneshowet lørdag kveld.

– Nå gjelder det bare at jeg klarer å huske teksten! utbrøt han rett før det var klart for å gå på scenen.

LETTET FESTIVALSJEF

Mens Rybak lette etter sangtekstene hadde derimot Kathrine Moholt full oversikt, og holdt orden i rekkene av forventingsfulle barn bak scenen.

– Jeg gjør litt alt i dag jeg, sa en smilende Moholt, som snart er klar med mer allsang i TV2-programmet «Allsang på grensen» som har premiere den 20. juni.

– Jeg er jo selvfølgelig en skikkelig Nannestad-patriot, og jeg synes det er så godt å være hjemme. I år er det virkelig mange flotte aktører som bidrar, og det er også kjempehyggelig at Alexander er med, sier hun.

Deretter var showet og folkefesten i gang, og festivalsjef Espen Brekke kunne dermed puste lettet ut over at det mørke skylaget. som store deler av dagen hadde truet med å legge en demper på gjennomføringen av både helgen og kveldens store begivenhet.

– Jeg vil takke alle som har stått på med frivillig arbeid. Det er tusenvis av dugnadstimer som ligger bak denne gjennomføringen, og jeg må bare takke alle som har stått på for å få dette i havn, sa en sliten men glad Brekke.

– Det ser også ut til at vi når målet med rundt 8000 besøkende i løpet av festivaldagene, sier han.