Feiringregjeringa slåss med nebb og klør for å beholde LHLs hjerteklinikk i egen bygd. Nå har de skrevet et 12 siders langt brev til alle LHLs lokal- og fylkeslag hvor de legger fram sitt syn på hva som er sannheten i dette prosjektet.

Les også: Tror ikke på nytt sykehus

Respektløst, mangelfull og feilaktig

Feiringregjeringa hevder at generalsekretær Frode Jahren mangler respekt for LHLs medlemmer og høstens landsmøtedelegater som skal stemme ja eller nei til et nytt storsykehus i Gardermoen-området.

– Vi ser at presentasjonen og argumentasjonen til LHLs ledelse er særs mangelfull, ensidig og feilaktig, skriver regjeringa på sin hjemmeside som grunnlag for det 12 siders lange brevet til LHLs 290 fylkes- og lokallag.

De skriver også at de oppfatter at dette har blitt en prestisjesak for Jahren, og at han forsøker å styre opinionen ved å bløffe media til å tro at saken om nytt sykehus er avgjort.

– Dette er ikke avgjort! Frode Jahren eller LHLs ledelse har heller ikke mandat til å avgjøre dette. Det er det landsmøtet til høsten som gjør – og da kan man ikke presentere saken slik som Jahren gjør!

Les også: Feiring frykter hjertestans

Sannheten

I brevet til lokallagene opplyser Feiringregjeringa at de har brukt kompetent kilder og forskningsarbeider for å komme fram til sannheten og for å vise og underbygge risikoen som dette prosjektet representerer for både pasientene og hele LHL som organisasjon.

De tilbakeviser Frode Jahrens påstander om at driften ved et storsykehus vil bli mer effektiv og bedre og at det er grunnlag for en slik økonomisk storsatsing. Regjeringa mener tvert om at det hele kan ende med dundrende underskudd, hvilket betyr konkurs.

Med dette brevet håper Feiring regjeringa å få landsmøtedelegatene til høsten til å stemme nei nedlegging av Feiringklinikken og Glittreklinikken for så å bygge et nytt storsykehus i Gardermoen-området.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook