– Dette er helt forferdelig, sier Roy Schjetne til Eidsvoll Ullensaker Blad.

– Det er som å oppleve 22. juli på nytt.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på veg hjem fra ei venninne rett over midnatt natt til søndag. Hennes mobiltelefon og en sko er funnet bare 300 meter hjemmefra.

Store styrker fra politiet, brann- og redningsvesenet, Norske redningshunder og frivillige har lett etter henne. Det er også benyttet helikopter.

Les også: Marsjerer til minne for Fredrik

– Vi vet foreløpig ingen ting om hva som har tilstøtt henne, oppyste sjefen ved volds - og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, til vg.no på en pressekonferanse i dag.

– Saken kom først inn som en savnetsak som vi kaller det, og alle tilgjengelige ressurser ble satt inn.

Hun understreker at de fremdeles håper å finne 16-åringen i live.

– Vi tenker ikke bastant at det har skjedd noe kriminelt, men det er voldsavsnittet som har overtatt saken for å være sikre på at spor blir sikret dersom det er en kriminalsak, sier hun.

Politiet ønsker tips i saken. Tips kan ringes inn på nummer 22 66 99 66.

Én av teoriene nå, er at hun kan ha blitt bortført i bil.

– Det verste er å ikke vite - ikke vite om hun lever eller er ikke. Men jeg har stor tro på at hun lever. Vi kan ikke tillate oss å tenke annerledes, sier Roy Schjetne som sjøl har vært med og lett etter dattera til sin eldre bror.

– Nå er jeg i Oslo for å støtte familien, hjelpe til med praktiske hverdagsting og bare være medmennesker. Sigrid har ei søster som også trenger støtte, sier Schjetne.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook