Gå til sidens hovedinnhold

Vårslepp for motorsykler

Artikkelen er over 9 år gammel

Den første dagen i mai er motorsykkelfolkets «offisielle» sesongåpning.

Første mai er dagen da massene møtes rundt hele Mjøsa, og bare på Minnesund er det antydet over 7.000 motorsykler denne gangen.

Nesten før sola står opp, er de første motorsyklistene på veien for å delta i det tradisjonelle stuntarrangementet «Mjøsa rundt». Siden tidlig på 1980-tallet, da en håndfull entusiaster startet med å kjøre rundt innsjøen, har det utviklet seg til å bli Norges mest tallrike massemønstring blant motorsykkelfolket.

STOR LOKAL DELTAKELSE
Fra hele Østlandet, og enda lenger unna enn det, strømmer folket til. Og når værgudene gir rundhåndet, slik som i år, er det ikke mange som er vonde å be.

Bare fra Sundet i Eidsvoll kjørte det flere titalls ekvipasjer mot Minnesund. Eidsvoll Motorsykkelklubb stablet over 40 kjøretøy og mellom 60 og 70 deltakere fra Bankplassen. I tillegg var det spredte grupper rundt i gatene som valgte å kjøre sine egne veier. Også andre lokale klubben stilte mannsterke til vårens vakreste eventyr.

ENDRINGER
I årenes løp har områdene på Minnesund blitt endret med utvidelse av veier og bebyggelse. Vegkroa var tidligere hovedplassen for deltakerne, mens det de siste årene har spredt seg mer, og på begge sider av Minnestryken står deltakere og motorsykler tett i tett, mens nysgjerrige tilskuere vandrer rundt og kanskje får lyst til å delta neste gang.

Langs veiene sitter og står skuelystne med picnic-kurven og det norske flagget og setter sitt hyggelige preg på dagen. De holder ut nesten like lenge som mc-folket selv, og har ikke alle reist hjem enda, så holder de vel på fremdeles.