Så fort dørene åpnet sto folk klare til å innta lokalene, for å få med seg alt hva bygdas lokale kokker kunne by på av fristende retter innen matsjangre fra både nær og fjern.

– Det er første gang festivalen blir arrangert, og målet er å skape en tradisjon som gir en sosial ramme der folk kan møtes, og der vi får vist frem mangfoldet i bydga vår, forteller arrangementsansvarlig Anne-Lena Ekström.

KOMLE ELLER RASPEBALL?

For sulte festivalgjester var det var nok av fristelser å velge mellom. Torbjørn Ellingsen og Tore Nedrebø bød på tradisjonsrik norsk bondekost, og serverte komle med salta kjøtt.

– Her har gått unna som bare det i dag, og vi er allerede tomme igjen, fortalte Ellingsen, da bare en time var gått av festivaldagen.

– Husk at det forresten også kalles raspeball, la han til mens serveringen av sultne festivalgjester gikk så det suste.

I tillegg til tradisjonelle norske matretter fra både Trøndelag, Vestlandet og Toten, var det også flere innslag fra andre verdenshjørner. Også Sverige, Polen og Filipinene var representert blant de mange rettene man kunne få med seg en smaksprøve på.

GOD RESPONS

Både filipinske vårruller og wok, Jordskokksuppe, Trøndersodd, Smörgåstårta og Nordlandslefse sto på menyen i løpet av dagen.

– Vi var utrolig spente på responsen, og dette har jo gått over all forventning. Det er utrolig hyggelig at så mange har stilt opp. Både for å lage mat, og for vise frem sine mattradisjoner, sier Ekström.