Dette skjedde under et arrangement på Domkirkeodden på Hamar fredag kveld. Ordfører Einar Busterud i Hamar overrakte medaljen til en intetanende William, der han begrunnet tildelingen med Williams store komponist- og musikerkarriere gjennom hele livet - så langt.

LIVET ER MUSIKK
Den musikkyndige eidsvollingen har drevet som komponist, låtskriver og utøver i mer enn 40 år, som er minimumskriteriet for å motta kongens fortjenstmedalje i sølv.

Det startet i korps og husband med faren og søsken, og utviklet seg til trompetspill på Sundtoppen og musikkforretning med opplæring i Eidsvoll sentrum - til han slo seg på gitaren og ble ei av de lysende stjernene i norsk dansemusikk.

Han har medvirket på hundretalls plateutgivelser og har flere hundre sanger og melodier i daglig bruk over det meste av Nord-Europa. Hans mest kjente er «Nei, så tjukk du er blitt» og «Jag trodde änglarna fanns, bara, bara i himmelen». Flere av hans låter er nå for første gang arrangert for danseband og kor, og dette ble prøvd ut under den store korsamlingen på Hamar i går. Ole Ivars spilte, hundrevis sang og mer enn 2500 tilhørere koste seg.

VISSTE IKKE NOE
Medaljeoverrekkelsen kom helt utvitende på William, og det ble et stort øyeblikk for han og alle Ole Ivars-venner på Hamar i går kveld. Initiativet til medaljen ble tatt av Reidun Monstad i Trøndelag, og godt hjulpet av Kjersti Vist Heide fikk kong Harald en begrunnelse han kunne tildele medaljen etter.

Da William 18. oktober i fjor fikk Paul Harris Fellowship-medaljen av Eidsvoll Rotary-klubb, poengterte han at det var hans første, personlige utmerkelse. I går fikk han sin andre fra selveste kong Harald.

Snart skal han besøke kongen på Slottet, som vanlig er for alle som mottar medaljer derfra. Da kan Pia være med, også.

EUB gratulerer hjerteligst!