Meteorologene melder at farevarselet på gult nivå gjelder for hele området Østafjells. Vindkastene skal komme fra nordvest, med en styrke på 17 til 23 m/s.

I den forbindelse minner de om at ting kan blåse av gårde, reiser kan ta lengre tid, og at strømforsyningen kan bli brutt dersom trær kommer i kontakt med strømnettet. Anbefalingen lyder som følger:

- Sikre løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Følg råd og sjekk status fra transportaktører. Sjekk veimeldinger (175.no). Vis forsiktighet ved ferdsel i strandsona og på sjøen. På forhånd vurder tiltak for å begrense skade, skriver Yr i farevarselet.

Også for noen dager siden ble det varslet om vind i samme styrke. Meteorolog Siri Wibergs klare tips da var at folk burde holde seg hjemme hvis de kan, mens vinden står på.

– Det blir nok lokale skader, og løse gjenstander vil kunne flagre. Ting flytter på seg ved tjue meter per sekund, tramponliner og diverse. Strømmen kan gå, da det kan skje at trær velter og faller over strømledninger. Det er en konsekvens av såpas mye vind, sa Wiberg.

Vinden er ventet å øke fra 13-tiden onsdag, og er ventet å løye klokken i 10-tiden torsdag.