Motorsport-entusiaster fra hele Romerike møtte opp for å få med seg den spenstige feiringen på Gardermoen Motorpark lørdag. Motorklubben kunne tilby actionfylt underholdning for både barn og voksne.

BILDROPP

Her kunne man få med seg spennende demonstreringer av bilcross, rallycross, crosskart, shortcar, rally og motocross, i tillegg til et spektakulært bildropp.

Trygg trafikk og Norsk Luftambulanse bisto da en bil ble sluppet fra 20 meters høyde, og smalt i bakken.

Her ønsket man å demonstrere hva som skjer om en gammel bil frontkolliderer i nærmere 80 km/t.

FOR GENERASJONER

Stine Ruud er selv aktiv innen motorsport-miljøet og er medlem i NMK Gardermoen. Hun sier at en slik feiring er viktig for å vise nærmiljøet hva klubben står for.

– Dette arrangementet er en mulighet for nærmiljøet til å bli bedre kjent med klubben vår og de ulike motorsportsgrener vi deltar i, sier hun.

Ruud var svært fornøyd med oppmøtet i motorparken denne dagen. - Motorsport-miljøet på Romerike er stort, og vi har alt fra 5-åringer til bestemødre blant våre medlemmer, forteller Ruud.

– FÅR RAST FRA SEG

21 år gamle Ole Morten Rønne fra Nordkisa hadde tatt med seg bilen sin og møtt opp på Gardermoen Motorpark denne dagen. Han synes det er flott at ungdom på Romerike kan ha tilgang til en slik park.

– På den måten kan særlig ungdom få rast fra seg. Det er bedre at vi "grisekjører" her, enn at vi gjør det ute på veiene, sier Ole Morten som selv har kjørt bilcross i 5 år.

– Man kan begynne å kjøre bilcross når man er 15, så det er mange unge i dette miljøet, sier han og fremhever at det er veldig gøy å kunne være en del av nettopp det.

Etter en fartsfylt dag i motorparken, avsluttet jubileet med et festarrangement for medlemmene i motorklubben på et nærliggende hotell.