Gå til sidens hovedinnhold

Kjempedeltakelse i Eidsvollrittet

Artikkelen er over 8 år gammel

I strålende sol og varme fikk Eidsvollrittet fine rammer i helgen. Flere lokale hevdet seg – i rittet med rekordstor deltagelse.

– Vi har aldri vært større enn nå, fortalte rittleder Jarle Strande. Strande var fornøyd med helgens arrangement.

– Vi er veldig fornøyde. Det er veldig gøy å arrangere dette, og på den tiden vi har holdt på med dette har norgescupen gått fra å ha rundt ti arrangører til fem, og det er gøy at Eidsvoll sykkelklubb fortsatt er med på arrangørsiden, påpekte Strande.

Storkanoner på startstreken

Over 600 syklister stilte på startstreken da Eidsvollrittet gikk av stabelen i helgen. Lørdag var det norgescup, det andre rittet i serien av fem. Løypa var en drøyt 25 kilometer lang trasé som de forskjellige klassene syklet et gitt antall runder.

Flere storkanoner fra sykkel-Norge deltok, deriblant Team Skys Gabriel Rasch. Henrik Evensen, eidsvollsyklisten som ble nummer to i juniorklassen i fjorårets norgescup, lot seg ikke skremme av proffdeltagelsen. Han markerte seg i lørdagens ritt.

Evensen kom inn med tetgruppa til målgang på Trandum, men måtte se seg slått i spurten. Evensen syklet inn til en solid 10.plass, da foran blant annet nevnte Rasch. Herreklassen ble vunnet av et av de mest spennende navnene i sykkelsirkuset, Sondre Holst Enger.

Matter fornøyd

En annen lokal syklist som markerte seg lørdag var Pia Charlotte Matter. Hun holdt som Evensen følge med teten helt inn, men også hun måtte se seg slått i spurten. Topp ti-plasseringen, var hun imidlertid fornøyd med.

– Jeg er ikke så god i bakkene, så jeg fornøyd med at jeg hang med over Kopperudåsen. Dette er jo hjemmebane, så jeg kjenner traseen godt fra før, med masse intervalltrening i de bakkene, fortalte Matter 9.plassen lørdag. Matter, som er førsteårs senior, har nå tatt et friår for å satse på syklinga.

– Jeg tar et friår nå for å satse, så jeg får håpe det gir resultater. Tidligere i år har jeg blant annet en 3.plass i et rankingritt i Sandnes, og formen er stigende, avsluttet en positiv Matter.

Mange yngre

I tillegg til seniorklassene, var det også yngre klasser som fikk prøve seg med tempoetappe lørdag. Deltagere fra ti år og oppover fikk prøve seg på fem eller ti kilometer tempo lørdag kveld. Rittleder Strande gledet seg over deltagerantallet også på den yngre siden.

– I klassen gutter 15-16 år har vi nærmere hundre syklister, noe som er veldig bra, fortalte Strande, som fortalte at helgens ritt gikk for seg uten de største veltene og uhellene.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook