Gå til sidens hovedinnhold

Poeng i plankebyen

Artikkelen er over 8 år gammel

Ull/Kisa og Fredrikstad svarte umiddelbart på hverandres ledermål. Dermed ble det poengdeling i en av årets tøffeste kamper for Roar Johansens menn.

Ole Kristian Langås sendte Ull/Kisa i ledelsen på Fredrikstad stadion, men hjemmelaget utliknet umiddelbart på hjørnespark. Etter at hjemmelaget tok ledelsen i 2. omgang svarte den andre Kisa-spissen, Steevan dos Santos, med ny nettkjenning. Dermed ble det 2-2 og ett poeng til hvert av lagene.

- Tøff kamp

- En veldig tøff kamp. Da Fredrikstad scoret sitt andre var det veldig viktig at vi også kunne svare raskt, sier dos Santos.

Selv om han hadde hastverk var Kapp Verde-spissen tålmodig da han dempet en svak klarering innenfor sekstenmeteren. Han stokket beina, dro seg til siden, og smalt ballen lavt i nettet når luka åpnet seg.

- Da jeg fikk tak i ballen handlet det bare om å vente og finne det lille rommet som var. Jeg var litt heldig da ballen endret retning i et bein på veien inn, sier kraftspissen.

- God pauseprat

Selv om Ull/Kisa tok ledelsen da Ole Kristian Langås utnyttet en svak boksing fra Fredrikstad-keeper Jon Masalin, var hjemmelaget best de første 45 minuttene. Etter et kvarter kom Simen Standerholen helt alene med Kisa-keeper Stefan Logi Magnusson, men den islandske sisteskansen ledet angriperen ut til siden slik at forsvaret kom seg mellom ballen og mål. Etter at Fredrikstad gjorde 1-1 ved Lars Grorud på et hjørnespark, var de røde og hvite nær ved å score på nok en heading på tampen av omgangen - den gang rett utenfor fra Robert Stene. Ull/Kisa-trener Roar Johansen følte det var stor forskjell på hvordan spillerne oppførte seg før og etter pausepraten.

- Vi var feige i førsteomgang, vi slår for mye langt som Grorud og Martinsen får stange ut. Men vi har en god prat i pausen, og da tør vi mer og står høyere i banen. Slik kampen var er vi fornøyd med det ene poenget, sier Johansen.

LES OGSÅ: Færrest tilskuere, høyest billettpriser

Ubeseiret

Utfordringene i 1. divisjon blir sjeldent større enn bortekamp mot den gamle fotballstorheten Fredrikstad, hvor 4175 tilskuere troppet opp for anledningen. Johansen har til gode å tape i plankebyen både som Ull/Kisa- og Sarpsborg-trener.

- Det har nok ikke så mye med meg å gjøre. Jeg er opptatt av å skape positive vibber, for det er en flott stadion med masse trykk. Dette er noe helt spesielt, og slike kamper må være en drøm for alle fotballspillere å være med på, sier han.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Kampfakta

Fredrikstad – Ull/Kisa 2-2 (1-1)

Fredrikstad stadion, 4175 tilskuere

MÅL:

0-1 33. min: Ole Kristian Langås

1-1 35. min: Lars Grorud

2-1 57. min: Ole Jørgen Halvorsen

2-2 59. min: Steevan dos Santos

Gule kort: Jon Masalin, Fredrikstad. Stanley Ihugba, Ull/Kisa. Stefan Logi Magnusson, Ull/Kisa.

Dommer: Kjetil Thorsø Hansen, Charlottenlund SK

Ull/Kisa 4-4-2: Stefan Logi Magnusson – Lars Ivar Slemdal, Pål Steffen Andresen (Martin Rosenkilde fra 36.), Rasmus Christiansen, Simen Kind Mikalsen – Morten Giæver, Truls Jørstad (Christian Aas fra 80.), Stanley Ihugba, Ahmed Suleiman – Ole Kristian Langås (Lars Jørgen Mork fra 71.), Steevan dos Santos.