– Jeg vil på flere VM og gjøre det bedre. Medaljekampen internasjonalt vil jeg gjerne opp i. Det var inspirerende og morsomt å være med på VM og et verdenscupløp i Frankrike, sier han.
– Geir er allerede en av de beste, og marginene er små. Med mer erfaring og konkurranser vil det bli ytterligere framgang, sier den norske laglederen Ole-Johan Waaler.
Under O-festivalen, landets største o-løp i 2009, fikk Geir lyst til å prøve seg på pe-o hvor det kreves svært gode kartkunnskaper, men ikke er de samme fysiske kravene som i orientering. Det passet Geir bra som har slitt med knærne i noen år.
31-åringen var raskt hektet. De par siste sesongene er det blitt mange konkurranser. I fjor fikk han en imponerende sjetteplass på europamesterskapet i Sverige hvor utfordringene er slik de gjerne er her i Norge. Under VM var orienteringen litt annerledes. Det var mindre detaljer å lese på for å bestemme den rette posten.
MANGE Å VELGE PÅ
I pre-o går man ei løype langs stier og mindre veier. Langs traseen er det rundt 20 poster. Ved hver post er det opptil fem orienteringsflagg. Utøverne skal finne det rette postflagget eller slå fast at ingen av flaggene er riktig plassert.
– Det kreves full konsentrasjon og om det ikke er fysisk krevende, blir du riktig sliten i hodet etter en konkurranse, sier Geir.
Under pre-o-mesterskapet, som ble arrangert samtidig med senior-VM i orientering i Alpene sørøst i Frankrike, valgte Geir feil skjerm på tre poster begge konkurransedagene, men på en verdenscupkonkurranse, dagen etter VM, viste han at han hadde lært mye raskt ved å bli nummer 12 blant 111 deltakere.
– Jo da, det hjalp på å få noen løp i det uvante terrenget, sier Geir.
HVERT LØP GIR LÆRING
Eidsvollingen føler at han nærmest lærer noe nytt på hvert løp.
– Jeg vil satse videre for bli bedre. Det er også moro å være med på konkurranser i andre land. I Frankrike hadde jeg aldri tidligere vært, sier han.
I Norge er det knapt 100 presisjonsutøvere. I nabolandet Sverige er det langt flere. På VM var det deltakere fra 23 nasjoner.
Neste år er VM i Skottland og EM igjen i Sverige.
GLEDER SEG TIL NM
I høstens NM vil presisjonsorienteringen bli løftet ekstra godt fram under NM-uka i orientering av Geir Myhr Øiens gamle klubb.
– Preorientering og orientering arrangeres ofte hver for seg. Det er bra at Raumar arrangerer begge deler. Samtidig. Presisjonsorientering er også en del av o-familien, og det er fint at de ulike delene av idretten samles. Samlokaliseringen gjør at flere kan bli kjent med vår gren av orienteringen, sier Geir som nå representerer Tynset IF.
Hans første kontakt med orientering var i Eidsvoll OL da han var rundt ti år gammel. Så ble det Raumar OL.
Etter videregående flyttet kartmannen til Ås og utdannet seg til master i geomatikk, eller det som tidligere het sivilingeniør i kartfag. Som ferdigutdannet fikk han jobb på Tynset hvor han arbeidet med kart i kommunen i fem år. I vår begynte han å jobbe på Statens kartverk på Hamar.
– Jeg har alltid vært opptatt av kart, og det å få kart og terreng til å stemme overens er spennende sier 31-åringen.