Gå til sidens hovedinnhold

Simen slo tilbake

Artikkelen er over 8 år gammel

Han lagde to straffer i de to forrige seriekampene, men mot Vard var Simen Kind Mikalsen avgjørende i motstanderens sekstenmeter.

Simen Kind Mikalsen var uheldig da han lagde straffe i sluttminuttene før 1-1 mot både HamKam og Strømmen. Med Vard på besøk søndag kveld brukte han kun 13 minutter på å få sin revansje. Forsvarsspilleren steg til værs og headet inn 2-0 til Ull/Kisa.

- Jeg sa til meg selv at nå viste jeg at det snur for meg. Det var deilig for meg, men enda deiligere for laget, sier Kind Mikalsen.

For backens hodestøt ble kampens siste scoring etter at Steevan dos Santos hadde gitt Ull/Kisa ledelsen. Dermed tok Jessheim-laget sin aller første trepoenger for året.

- Jeg føler det løsner for oss nå. Vi kjemper oss til tre poeng i dag, sier Kind Mikalsen.

Seieren var dermed den første i serien under Roar Johansens ledelse. Treneren selv er mest opptatt av hvilken effekt den har på spillerne.

- Jeg er veldig glad på guttene sine vegne. Vi har spilt bedre og bedre i det siste, men før eller siden mister man troen hvis man ikke får betalt. Vi var langt unna det punktet nå, men jeg er glad for at gutta har fått en god følelse av å vinne, sier Johansen.

Det samme gjelder for Kind Mikalsens opptur.

- Sånn er fotball. Veldig gøy at han kan dra hjem med en helt annen følelse enn han gjorde sist, sier Johansen.

To kjappe

Stefan Logi Magnusson måtte i aksjon allerede etter et par minutter da Sanel Kapidzic kom helt alene med Kisa-keeperen. Etter at islendingen reddet den lave avslutningen handlet resten av omgangen om hjemmelaget. Steevan dos Santos og Ole Kristian Langås fikk fornyet tillit som spisspar, og fortsatte sitt gryende samarbeid med at Kapp Verde-spissen dundret ballen i lengste kryss etter forarbeid av makkeren.

Langås ble spilt alene med keeper like etter, men den lave avslutningen traff keeper og gikk over mål. Kind Mikalsen økte ledelsen før kvarteret var spilt, og Kisa fortsatte dominansen ut omgangen. Pål Steffen Andresen var nærmest scoring da han headet fra et hjørnespark i stanga og ut, men det ble med en tomålsledelse til pause.

- Jeg synes vi gjør en veldig god førsteomgang, men det blir rotete i den andre, sier Johansen.

Den andre omgangen startet roligere enn den første, men etter ti sjansefattige minutter burde dos Santos satt spikeren i kista da han to ganger på to minutter ble spilt fri i feltet av spissmakker Langås.

Nær drømmemål

Kind Mikalsen var millimeter fra å bli tomålscorer da han med dempet et hjørnespark med en utsøkt berøring i feltet, rappet til på den neste med en ytterskrudd halvvolley i tverrliggeren – helt oppe i krysset utenfor keepers rekkevidde.

- Jeg fikk stå alene flere ganger, så de tok visst ikke hintet. Den ville vært fin den der altså, sier Kind Mikalsen om stolpetreffet.

Halvveis i andreomgang utnyttet Vard Haugesund noe slurv på Kisas halvdel, og var nær scoring på frispark etter at Stanley Ihugba så seg nødt til å gjøre en kynisk felling ved sekstenmeteren.

- Vi blir litt feige, for gutta har veldig lyst på poengene. Det blir aldri skummelt, men jeg blir litt irritert over at vi ikke setter flere scoringer, sier Johansen.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Kampfakta

Ull/Kisa – Vard Haugesund 2-0 (2-0)

UKI Arena, 307 tilskuere.

MÅL:

1-0 6. min: Steevan dos Santos

2-0 13. min: Simen Kind Mikalsen

Gule kort: Pål Steffen Andresen, Ull/Kisa. Stanley Ihugba, Ull/Kisa. Sanel Kapidzic, Vard Haugesund.

Dommer: Sigurd Smehus Kringstad, Giske IL

Ull/Kisa (4-1-2-1-2): Stefan Logi Magnusson – Lars Ivar Slemdal, Pål Steffen Andresen, Rasmus Christiansen, Simen Kind Mikalsen – Stanley Ihugba – Christian Aas, Morten Giæver – Lars Jørgen Mork (Truls Jørstad fra 74.) – Ole Kristian Langås, Steevan dos Santos (Martin Rosenkilde fra 85.).