Fotballforbundets lisensnemnd har gjennomgått alle toppfotballklubbenes økonomi per nyttår. Ull/Kisa gikk med underskudd i 2012, og hadde negativ egenkapital ved inngangen til året. Dermed plasseres klubben i kategori III, og må levere handlingsplaner til Norges Fotballforbund for hvordan økonomien skal styrkes.

– Vi misliker dette sterkt, men vi har allerede rettet opp egenkapitalsituasjonen og handlingsplanen er levert. Vi skal fortest mulig ut av denne kategorien, sier klubben i en pressemelding signert både styreleder Jan Erik Fåne og daglig leder Cato Strømberg.

Mangler million

Underskuddet fra i fjor er allerede snudd til et overskudd, og egenkapitalen er nå positiv. Cato Strømberg sier klubben har laget en fornyet økonomisk prognose for resten av året.

- Inntektene ser ut til å gå i hop med budsjettet, og kostnadene kutter vi noe samtidig som vi har kontinuerlig kontroll med utgiftene. Utfordringen vår er likviditeten, siden vi har nesten en million kroner utestående som vi arbeider hardt for å få inn i disse dager, sier Strømberg.

- Uheldig signal

Styreleder Fåne er ikke bekymret for at klubben ikke skal klare å komme tilbake i grønn kategori.

– Vi har god dialog med forbundet, og mye av årsaken til denne duppen i vår score er allerede rettet opp. Men jeg synes det er surt og gir et uheldig signal at vi havnet der vi gjorde, sier Fåne.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook