Gå til sidens hovedinnhold

Ull/Kisa nær cupbombe

Artikkelen er over 8 år gammel

Ull/Kisa var ikke langt unna å fyre av en cupbombe, men falt til slutt i oppgjøret mot Sogndal.

Kisa ledet 1-0 og utliknet til 2-2, men eliteserielaget avgjorde til slutt og vant 4-3.

Kisa presset eliteserielaget Sogndal og var frekke nok til å ta ledelsen i kveldens møte på Fosshaugane. Det var Morten Giæver som skrudde et frispark rundt muren og forbi eliteserieklubbens burvokter. En frisk Ahmed Suleiman gjorde jobben i forkant. Han ble felt og Giæver ekspederte ballen pent i nota.

Det litt merkelige var at Kisa også etter scoringen kjørte et tøft løp og slapp Sogndal sjelden eller aldri til. I perioder var det faktisk ullsokningene som hadde mest fart både på ball og bein og det kunne se ut til at Sogndal ikke var villige til å få opp turtallet ute på banen.

Midtveis i omgangen maktet imidlertid hjemmelaget å skape balanse i regnskapet. Målet kom på et lurt og lavt skudd nede ved stolperota av Malick Mane. Han er Sogndals toppscorer i eliteserien.

Sovnet

Resten av omgangen var det jevnt spillemessig, men det var veldig få sjanser. Verken Kisa eller hjemmelaget maktet å spille seg fram til mange farligheter.

Rett før pause kunne imidlertid hjemmelaget tatt ledelsen. Azar Karadas maktet å få avsluttet et innlegg fra siden, men Pål Steffen Andresen leste spillet meget bra og avskar muligheten til hjemmelaget.

Andre omgang var knapt i gang da Sogndal slo til med et kjapt angrep med et innlegg fra siden og rett til Flo og ledermål.

I starten av omgangen gikk litt av lufta ut av Kisa-ballongen. Sogndal begynte å stramme opp strukturen på eget lag og stoppet Kisa i det oppbyggende spillet. Men etter hvert overtok Kisa initiativ igjen.

Christian Aas sendte et herlig innlegg til Steevan dos Santos som kom mellom Sogndals midtstoppere. Avslutningen var imidlertid ikke mye å juble for.

Midtveis i omgangen maktet Kisa å få litt mer sving på sppillet og ved et par ganger kunne de utliknet. Ved en anledning passerte en corner langsmed hele fem-meterstreken. Men ingen Kisa-spiller kunne lure ballen i mål.

Kjappe baklengs

Snaut kvarteret gjensto da Morten Giæver utliknet etter et drømmeangrep. En lang crossball havnet hos Simen Kind Mikalsen. Ballen gikk videre til Giæver som klinte ballen i mål. Det var ny spenning i kampen.

Bare sekunder etter tok hjemmelag ledelsen tilbake for kort tid seinere å øke til 4-2.

Rett før slutt reduserte Steevan dos Santos til 4-3, etter en meget sterk prestasjon, men slaget var tapt.

Uansett har Ull/Kisa all grunn til å være fornøyd med det som ble levert mot eliteserielaget Sogndal.

Kampfakta

Cup, 3.runde

Sogndal – Ulll/Kisa 4-3 (1-1)

Fosshaugane

Mål:

1-0 11. min.: Morten Giæver

1.1 24. min.: Malick Mane

2-1 46.min.: Ulrik Flo

2-2 77. min.: Morten Giæver

3-2 78. min.: Magnus Stamnestrø

4-2 83. min.: Malick Mane

4-3 89. min.: Steevan dos Santos

Dommer: Kristoffer Helgerud

Gult kort: Martin Rosenkilde

Ull/Kisa: Alexander Vangen, Johan Kolbjørnsrud, Pål Steffen Andresen, Martin Rosenkilde, Simen Kind Mikalsen, Truls Jørstad (Lars Jørgen Mork fra 88.min.), Stanley Ihugba, Morten Giæver, Kim Brenna (Christian Aas fra 59. min.), Ahmed Suleiman (Ole Kristian Langås fra 70.min.), Steevan dos Santos.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook