Gå til sidens hovedinnhold

- Var for heit i toppen

Artikkelen er over 8 år gammel

Morten Giæver kunne sikre Ull/Kisa alle poengene på overtid. Aldri før har han opplevd en surere straffemiss.

Pål Steffen Andresen ble dratt ned i feltet på overtid, og med straffespark på stillingen 1-1 kunne Morten Giæver sørge for at Ull/Kisa tok alle tre poengene mot Sandefjord. Slik gikk det ikke.

Stresset

- Jeg var for heit i toppen. Vanligvis setter jeg den motsatt av hvor keeper går, men selv om han sto lenge kunne jeg vært roligere, sier Giæver.

For keeper Iven Austbø hadde få problemer med å redde skuddet som gikk lavt til høyre for ham selv, og dermed måtte begge lagene nøye seg med ett poeng. Giæver, som vanligvis er sikkerheten selv fra krittmerket, sier han aldri har opplevd surere straffebom.

- Det er en godt gjennomført kamp av oss, men det er veldig surt at jeg ikke scorer på slutten, sier Giæver.

Snudde kampen

Sandefjord åpnet kampen med et lite trykk mot Ull/Kisa, men de fleste avslutningene gikk rett utenfor målet til Stefan Logi Magnusson. Ull/Kisa jobbet seg sakte, men sikkert inn i omgangen, men ble tvunget til ufarlige avslutninger fra distanse da de ikke klarte å brodere seg inn i hjemmelagets sekstenmeter. Trener for anledningen, Eivind Emblemsvåg, sier han måtte være høylytt i garderoben.

- Jeg måtte ta noen grep, for det var vi som skapte Sandefjords sjanser for dem. Vi måtte opp noen nivå og fikk rettet på det til andreomgang, sier Emblemsvåg.

Vertene åpnet den andre omgangen med et brassespark i tverrliggeren, og i det påfølgende angrepet svarte Morten Giæver med en strak vrist som fikk Sandefjord-keeper Iven Austø ut i full strekk.

Sjansene var et tegn på hva som var i vente, for rett etter kom åpningsmålet da Ørjan Røyrane parkerte Stanley Ihugba fra midtbanen og fram til sekstenmeteren, slapp ballen mellom Pål Steffen Andresen og Johan Kolbjørnsrud, hvor Eirik Lamøy kom på yttersiden av backen og tuppet ballen i nærmeste hjørne.

Ull/Kisa svarte umiddelbart da Rasmus Christiansen fikk pannen på et hjørnespark, og styrte ballen utagbart i lengste hjørne.

- Vi tar over kampen etter at de scorer. Hadde vi vært mer nøye på siste tredjedel kunne vi skapt flere sjanser, sier Emblemsvåg.

Skuffet og fornøyd

Sjansefrekvensen roet seg naturlig nok ned etter den hektiske åpningen på omgangen og kampbildet gled tilbake til stillingskrigen som kjennetegnet de første 45 minuttene før dramatikken meldte seg på overtid.

- Når det ble som det ble så er det klart jeg er skuffa over at vi ikke tok tre poeng, men det er jo klart at jeg ville vært fornøyd med ett poeng helt fram til det 89. minutt, sier Emblemsvåg.

Kampfakta

1. divisjon

Komplett.no arena, 2277 tilskuere

Sandefjord – Ull/Kisa

MÅL:

1-0 51. min: Eirik Lamøy

1-1 53. min: Rasmus Christiansen

Gule kort: Iven Austbø, Sandefjord. Rasmus Christiansen, Ull/Kisa. Simen Kind Mikalsen, Ull/Kisa

Dommer: Mads Andreas Ahlsen, Hafslund IF

Ull/Kisa (4-2-3-1): Stefan Logi Magnusson – Johan Kolbjørnsrud, Rasmus Christiansen, Pål Steffen Andresen, Simen Kind Mikalsen – Stanley Ihugba, Lars Jørgen Mork – Christian Aas, Morten Giæver, Ahmed Suleiman (Kristoffer Ødemarksbakken fra 84.) – Ole Kristian Langås.