I midten av september ble det klart at nåværende Ullensaker-ordfører Eyvind Jørgensen Schumacher (Ap), ikke stiller til valg for en ny 4-årsperiode. Nå har Ullensaker Arbeiderparti kommet opp med ny ordførerkandidat, nemlig Silje Rygland.

– Silje Rygland har imponert oss med sin solide ledererfaring, gode refleksjoner, og sin sterke politiske og organisatoriske erfaring. Jeg er glad for å innstille henne som leder for et sterkt lag. Vi er overbevist om at Silje vil bli en god ordfører for Ullensaker, sier leder av nominasjonskomiteen, Reidar Hansen, i en pressemelding.

Jessheim-kvinne

40-åringen bor på Jessheim med samboer og deres til sammen tre barn. Hun jobber i dag som leder for politikk og påvirkning i Plan International Norge.

Hun har tidligere erfaring blant annet fra arbeid som politisk rådgiver i Arbeiderpartiet, programrådgiver i Norsk Folkehjelp og rådgiver for politikk og kommunikasjon i Skolelederforbundet. Hun har også bakgrunn fra fagbevegelsen.

– Jeg er motivert og glad for å ha fått tillit fra nominasjonskomiteen til å være ordførerkandidat. Hvis partiet er enig er jeg klar for å møte velgerne i kommunen i valgkampen sammen med et sterkt lag, sier Silje Rygland.

Velges 5. desember

Lars Fjærli Hjetland (32) er foreslått som 2. kandidat, og Unni Lisbeth «Bettan» Lundberg (68) er foreslått som 3. kandidat.

Valg av kandidater skjer på nominasjonsmøtet i Ullensaker Arbeiderparti den 5. desember.

– Jeg vil berømme nominasjonskomiteen for å ha gjort et solid og grundig arbeid med å finne både ordførerkandidat, topplag og en sterk liste. Nå er beslutningen opp til medlemmene i Arbeiderpartiet, sier leder i Ullensaker Arbeiderparti, Elin L’Estrange i pressemeldingen.